Przy Kominku Ceylon

Przy Kominku Ceylon to mieszanka przygotowana jako pożywka zarówno dla ciała i dla duszy. Wykorzystane w niej składniki dobrano tak by połączyć najlepsze nasze domowe elementy z tym, co oferuje Cejlon. Przede wszystkim wskazać trzeba na podstawę mieszanki, którą jest susz czarnej cejlońskiej herbaty BOP1. Za smak i zapach odpowiadają przede wszystkim zasuszone maliny i jabłka, w których balansują się w intrygujący sposób nuty kwaśne i słodkie. Idealnym dopełnieniem, zwłaszcza zapachu, są płatki dzikiej róży.

Zauważyć trzeba, że herbata ta ma znakomite wartości odżywcze – jest wspaniałym źródłem mikro- i makroelementów dzięki technice przygotowania owoców. Zostały one bowiem poddane procesowi liofilizacji czyli usunięcia z nich wody bez wypłukiwania cennych składników czy odbierania im smaku.

Herbata Przy Kominku Ceylon nadaje się idealnie jako napój relaksacyjny, którym można się w spokoju delektować. Parzy się ją po zalaniu wrzątkiem przez 3-5 minut. Na filiżankę zużywamy jedną łyżeczkę suszu, na szklankę dwie.

Chwile spędzone przy kominku to idealny czas do delektowania się pełnią smaku herbaty a to właśnie gwarantuje nam oznaczenie „BOP1” czyli rodzaj certyfikatu wystawianego przez cejlońskich plantatorów suszowi herbacianemu produkowanemu na tej wyspie z najlepszych dużych i mięsistych liści krzewów herbacianych. W przeciwieństwie do małych listków FTGFOP uzyskujemy tutaj pełnię wyrazistego smaku herbaty gdyż parzymy jej istotę, nie tylko delikatną jej zapowiedź.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

1 + 6 =