Ognista Czekolada

Trzeba naprawdę pochwalić pomysłowość i kunszt osoby, która stworzyła mieszankę Ognista Czekolada. U każdego wywołuje ona bowiem bardzo silne emocje poprzez umiejętne połączenie słodyczy i pikanterii na bazie cejlońskiej herbaty BOP1. Cechą Ognistej Czekolady, na którą bardzo wiele osób zwraca tu uwagę są duże ilości czekolady w mieszance, które w trakcie picia osadzają się delikatnie na podniebieniu zostawiając za sobą bardzo silny aromat. Za ostrość smaku odpowiadają z kolei kulki czerwonego pieprzu unoszące się w filiżance, które po zalaniu wrzątkiem suszu uwalniają drażniące kubki smakowe substancje. Wszystko to idealnie domyka cynamon, który sam w sobie ma trochę goryczy i słodyczy zarazem.

W trakcie parzenia nie należy przesadzać z ilością suszu gdyż może to spowodować pomieszanie smaków i zepsucie efektu. Jedna płaska łyżeczka na filiżankę w zupełności wystarcza. Po zalaniu wrzątkiem należy odczekać 3-5 minut.

Również wybór podstawy mieszanki, czyli suszu cejlońskiego BOP1, to strzał w dziesiątkę. Oddana do naszych usług została bowiem herbata o bardzo wyrazistym i pewnym smaku, który nie pozostawia wątpliwości co do tego, co mamy w filiżance. Wytwarzana jest tylko z najlepszych grubych liści, które mają sporo czasu by w bardzo specyficznym klimacie monsunowym spokojnie rosnąć i gromadzić wszystkie najlepsze cechy smakowe. Oznaczenie BOP1 daje nam ponadto pewność, że do suszenia trafiły tylko najlepszej jakości liście.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 3 = 7