Malinowo-Waniliowa

Połączenie malin i wanilii to bez wątpienia jedna z najlepszych mieszanek smakowych jakie kiedykolwiek zostały stworzone przez mistrzów ogólnie pojętej sztuki kulinarnej. Szczególnie ważne jest to, że praktycznie przy każdej degustacji napoju jesteśmy lekko zaskakiwani. Dzieje się tak głównie za sprawą malin, których każdy owoc jest mini mieszanką smaku kwaśnego i słodkiego. W każdym mają one trochę inne proporcje więc i każda herbata jest trochę inna. Malina ożywia chociaż zawsze pozostawia kwaśny posmak. Eliminuje go idealnie wanilia, która potrafi być czasami trochę zbyt słodka lecz w połączeniu z malinami nigdy się to nie zdarza. Jeśli to wszystko podamy na bazie znakomitej cejlońskiej herbaty BOP1 to możemy mieć pewność, że aromat czarnej herbaty stanie się znakomitym nośnikiem nut owocowych a jej wyraźny smak zespoli tak różne przecież maliny i wanilię.

Napój parzymy wykorzystując 2 łyżeczki suszu na szklankę lub 1 na filiżankę. Po zalaniu wrzątkiem odczekujemy 3-5 minut.

Wspomnieć trzeba jeszcze o suszu cejlońskim BOP1, który w dużej mierze decyduje przecież o tym jak gotowa herbata będzie smakować. A jego siła jest potężna gdyż wytwarza się go tylko z najlepszych grubych liści herbaty o odpowiedniej wielkości. W ten sposób otrzymuje się napój bardzo wyrazisty w smaku gdyż z głębi liścia można wydobyć najwięcej smaku i aromatu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

+ 19 = 25