Czerwone serduszko

Czerwone serduszko to bardzo nietypowy napój herbaciany. Nad klasycznym aromatem czarnej herbaty (podstawą suszu jest cejlońska BOP1) wyraźnie dominuje zapach i smak truskawek z mocno zaznaczoną nutą brzoskwiniową. Jej cechą charakterystyczną i źródłem nazwy są małe czerwone serduszka rozpływające się w naparze, którym w głównej mierze zawdzięczamy jej niepowtarzalny smak i aromat. Nie powinno się jej dosładzać gdyż dominujące aromaty owocowe już są słodkie. Czerwone serduszko to doskonały prezent a także sposób na romantyczne wyrażenie swoich uczuć.

By wszystko poszło jak należy, parzyć ją powinno się przez 3-5 minut wykorzystując 1-2 łyżeczki suszu na filiżankę. Zalewać należy wrzątkiem.

BOP1 oznacza, że w produkcji suszu wykorzystano całe, grube liście krzewu herbacianego co odpowiedzialne jest bezpośrednio na wyraźny aromat herbaty. W całych liściach najlepiej przechowuje się bowiem esencja Cejlony – wyspy, na której krzewy herbaciane wzrastały wytwarzając listki dla Czerwonego serduszka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

9 + 1 =