Black Beauty

„Beauty” to po angielsku piękność lub piękno w ogóle. Doskonale oddaje to charakter herbaty Black Beauty, która często polecana jest osobom, które raczej nie przepadają za czarną herbatą ze względu na jej cierpkość pojawiającą się zwłaszcza przy dłuższym parzeniu. W tym wypadku uzyskujemy smak bardzo delikatny i nawet po zbyt długim parzeniu nie pojawiają się żadne nieprzyjemne dla delikatnego podniebienia nuty.

Nie jest ona też kwaśna chociaż zachowuje wyjątkowo mocny aromat charakterystyczny dla najsilniejszych czarnych herbat. Z tego powodu idealnie pasuje do spotkań towarzyskich, na których podawane są kruche ciasteczka i im podobne łakocie. Można dodawać do niej także odrobinę cukru co w żaden sposób nie psuje podstawowych odczuć smakowych i zapachowych.

Parzenie Black Beauty odbywa się w sposób klasyczny czyli po odmierzenie 1-2 łyżeczek suszu na filiżankę, zalewamy ją wodą świeżo przegotowaną ale nie wrzącą i pozostawiamy na 3-5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

− 3 = 4